Tåsjödalen Classic Ski

Skriven av Super User den . Publicerad i Innehåll

År 2011 genomförde Tåsjö IF första Tåsjödalen Classic Ski tillsammans med Norråkers IF.
Loppet startade då på Tåsjöberget och gick i mål 42 kilometer senare i Norråker.
Året efter beslutade föreningen att flytta hela tävlingen till Tåsjöberget för att kunna köra tävlingen som ett varvlopp och utnyttja den fina miljön och terrängen på berget.

Tåsjö IF arrangerar nu för tionde året Tåsjödalen Classic Ski den 22 mars 2020 i samarbete med Tåsjöbergets fritidsanläggningars förening, Fjällsikten - Lapland Explorer,
Strömsunds kommun, sponsorer och lokala funktionärer.
Tävlingen lockar varje år 100-talet deltagare och föreningen jobbar ständigt för att utveckla och förbättra evenemanget.

Snabbfakta:

Tåsjödalen Classic Ski har två distanser: D/H 41 km och 17 km. Det långa loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet.
Mer information och aktuellt PM samt inbjudan kommer att läggas ut här.

Banprofil Tåsjödalen Classic Ski

Tåsjödalen Classic Ski ingår i långloppstouren Jemtland Ski Tour. Tåsjö IF har deltagit i samarbetet sedan starten.
Genom att delta i de olika långloppen samlar deltagarna poäng och vid tourens slut koras toursegrarna.
Övriga lopp i touren är:
5 januari 2020     Föllingeloppet
18 januari 2020   Östersund Ski Marathon
1 februari 2020    Åsarna Ski Marathon
9 februari 2020    Haldo Hanssons Minne
14 mars 2020      Årefjällsloppet
22 mars 2020      Tåsjödalen Classic Ski
5 april 2020         Flyktingloppet

Mer information om långloppstouren:

Jemtland Ski Tour