Tåsjödalen Classic Ski

Skriven av Super User den . Publicerad i Innehåll

År 2011 genomförde Tåsjö IF första Tåsjödalen Classic Ski tillsammans med Norråkers IF.

Loppet startade då på Tåsjöberget och gick i mål 42 kilometer senare i Norråker.
Året efter beslutade föreningen att flytta hela tävlingen till Tåsjöberget för att kunna köra tävlingen som ett varvlopp och utnyttja den fina miljön och terrängen på berget.

Tåsjö IF blev då ensam arrangör i samarbete med Tåsjöbergets fritidsförening och Tåsjö snöskoterklubb.
Tävlingen lockar varje år 100-talet deltagare och föreningen jobbar ständigt för att utveckla och förbättra evenemanget.

Snabbfakta:
Tävlingen har två distanser: D/H 22,5 km och D/H 41 km.
Loppet är seedningsgrundande inför Vasaloppet.
Sedan 2016 kör vi även en ungdomstävling, Lilla Tåsjödalen Classic Ski, för F/P 12–15 år i samband med stora loppet.

Tåsjödalen Classic Ski ingår i ICA Supermarket Jemtland Ski Tour. Det är ett samarbete som vi var med och startade upp. Övriga lopp i touren är ICA-Loppet i Åsarna, Jämtkraft Ski Marathon i Östersund, Haldo Hanssons Minne i Trångsviken och Flyktingloppet i Gäddede. Genom att delta i de olika långloppen samlar deltagarna poäng och vid säsongens slut korar vi toursegrarna.

Mer information:

PM och inbjudan Tåsjödalen Classic Ski 2017